Kalp Şarabı – Leyla Erbil

bag-bozumu

KALP ŞARABI: “On tane taze maydanoz sapı temizce yıkanır, yapraklarıyla birlikte bir litre doğal şaraba eklenir. (Doğal Şarabı Hatçaablacığın evinde kaşla göz arası hazırlardı Merzifonluların bağbozumundan Yıldırım’ın taşıdığı üzümlerle.) O eklendikten sonra iki yemek kaşığı doğal üzüm sirkesi (doğal üzüm sirkesi de Hatçaablacığından sağlanır) eklenir ve ağır ateşte on dakika kaynatılır. (Dikkat taşar.) Bu durumda üç yüz gram doğal bal eklenir (doğal bal da Hatçaabla’dan) ve dört dakika daha hafifçe kaynatılır. Sıcak Kalp Şarabı süzülür ve önceden yüksek dereceli alkolle çalkalanmış olan şişeye doldurulur.” Cüce, Leyla Erbil

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s